CSRD
Få styr på
CSRD rapportering
CSRD: EU's nye bæredygtighedsrapportering
CSRD er et direktiv fra EU, der kræver, at virksomheder rapporterer om bæredygtighedsparametre. Det bygger videre på ESG-begrebet (Environment, Social, and Governance) og har til formål at forbedre gennemsigtigheden og pålideligheden af bæredygtighedsrapportering. CSRD trådte i kraft i 2023 og vil gradvist blive indført med start for store virksomheder i 2024 og første rapportering i 2025. Over tid vil kravene også omfatte mindre virksomheder.
Med CSRD indføres et nyt kapitel i virksomhedernes ansvar for bæredygtighed. Det er ikke længere et spørgsmål om 'hvis', men 'hvordan' virksomheder bidrager til en bæredygtig fremtid.
Påvirker CSRD din virksomheds fremtid?
Bliver din virksomhed påvirket af CSRD? Spørg dig selv:
- Er din virksomhed en del af en forsyningskæde til en større, børsnoteret virksomhed?
- Har din virksomhed ambitioner om at vokse eller indgå i partnerskaber med større virksomheder?
- Har din virksomhed forretningsrelationer eller kunder i EU?
Er du klar?
Hvordan kan din virksomhed forberede sig?
Her er vores bud på en hvordan du starter en handlingsplan, der skitserer nødvendige skridt for at forberede din virksomhed på de kommende CSRD-krav og sikre en problemfri overgang til den nye standard for bæredygtighedsrapportering.
- Tidsplan og lovmæssig påvirkning: Afdæk hvornår CSRD rammer din virksomhed. Det kræver forståelse for reguleringsfrister og relevante krav til din virksomhedstype og struktur.
- Grundlag for overensstemmelse: Analyser om din virksomhed har de data, der skal til for at møde CSRD-standarden. Vurder eksisterende data og processer for rapporteringskrav.
- Koordinering og ledelse: Skab en strategi for samarbejde på tværs af afdelinger for at sikre CSRD-implementering. Opret en ledelsesstruktur til at lede samarbejdet.
- Forståelse for bæredygtighedsindvirkning: Identificer bæredygtighedsfaktorer relevante for din drift og værdikæde. Vurder hvordan disse påvirker ansvar og finansiel stabilitet.
Send os en besked og vi vender tilbage
Få hjælp til CSRD rapportering af landets førende bæredygtigheds konsulenter
Lasse Borris Sørensen
Lasse Borris Sørensen er Sustainability Project Coach & CEO hos Plan A ApS. Lasse har arbejdet med agile projekter i 20.000+ timer og udarbejdet agile projektmodeller i en række store virksomheder. Lasse har undervist 3000+ og certificeret 700+ i (bæredygtig) agil projektledelse. Lasse leder miljøet omkring Sustainable Agile Projects samt den danske afdeling for Green Project Management®. Lasse underviser/har undervist i regi af Plan A, Mannaz, Teknologisk Institut, DTU, Dansk IT, Finansforbundet, Lederne og på en lang række virksomhedskurser.
Ann Rosenberg
Ann Rosenberg bidrager med hendes vinkel på bæredygtighed. Ann er co-founder af FNs SDG Ambition og har 25 års erfaring med bæredygtighed i forretningsverdenen. Ann er Executive Sustainability Tech Advisor web 2.0 og 3.0 (Blockchain, metaverse, DAO og NFT), Board Member, forfatter og TEDx-taler. Ann er dedikeret til at udbrede FNs SDGs.
CSRD Rapportering
Gør din CSRD-rapportering strømlinet med vores konsulentydelser.
Direkte adgang til fagekspertise
Åben døren til over 20.000 timers erfaring i bæredygtig projektledelse.
Bliv en del den grønne omstlling
Afstem med globale bæredygtighedsmål og forbedr din virksomheds grønne profil.
Bæredygtig vækst
Styrk din vej til bæredygtighed med kendskab til skalerbare, miljøvenlige forretningspraksisser.
Få rådgivning og bliv klar til CSRD rapportering
Din vej til CSRD gennem bæredygtighedskursus
VI HAR HJULPET HUNDREDEVIS AF VIRKSOMHEDER FØR DIG - LAD OS HJÆLPE DIG MED CSRD
Vi ved, at CSRD kan føles overvældende, men vi er her for at hjælpe. Vores kurser og konsulentydelser er designet til at effektivisere din CSRD rapportering, hvilket gør processen mere håndterbar og strategisk gavnlig for din organisation.
Vi har hjulpet flere virksomheder med deres bæredygtighedsprofil
Det er et rigtigt godt kursus, som både giver dig inspiration til at gribe projektledelse an på en ny måde og giver dig nye relevante værktøjer.
Man får konkrete og anvendelige redskaber, man kan benytte men også et superskarpt og uundværligt indblik i, hvorfor bæredygtighed fylder størstedelen af agendaen på direktionsgangene. Varm anbefaling herfra!